Na današnji dan
1996
Manowar izdajo svoj osmi album Louder than Hell
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
25. 8. 2022

Five Finger Death Punch so objavili videospot za komad Times Like These, ki je del njihovega sveže izdanega albuma Afterlife.

 

Avtorica: Tina Urek
13. 4. 2022

Five Finger Death Punch so objavili prvo skladbo AfterLife s prihajajočega albuma, ki naj bi nosil isto ime. Poleg izida singla se bodo fantje podali na daljšo turnejo po ZDA, kjer jim bodo družbo delali veterani Megadeth. Datum izida albuma žal še ni znan, komadu AfterLife pa lahko prisluhnete na tej povezavi

6. 4. 2022

Five Finger Death Punch so zaključili s snemanjem devetega studijskega albuma. Z izidom besedilnega videa za komad Brighter Side Of Grey so se nekako poslovili od zadnje izdaje F8 in napovedali, da bodo njihove prihodnje objave vsebovale pomembne informacije glede prihajajočega ploščka.

Avtorica: Tina Urek
5. 1. 2022

Basist Matt Snell (ex-Five Finger Death Punch) se je pridružil ameriški zasedbi Kill Devil Hill, ki sta jo ustanovila zdaj že bivša člana Vinnie Appice (Dio, ex-Black Sabbath itd.) in Rex Brown (Pantera, Down). Zasedba je v fazi zaključevanja novega albuma, ki naj bi izšel še letos.

30. 7. 2021

Temačni simfonični metalci Brundarkh so februarji letos izdali svoj prvi single Wraith Dominion. Zdaj pa z drugim singlom, ki bo izšel 4. avgusta in nosi naslov Bells of the Drowned, ponovno opozarjajo na izdajo svojega debitantskega EP-ja.

Brundarkh je ustanovil skladatelj Heino Brand, pri projektu pa z njim sodeluje še multiinstrumentalist Caleb Bingham iz Athanasia (ex-Zonaria, ex-Five Finger Death Punch).

8. 3. 2021

Producent in solo izvajalec Libra je sredi pandemije junija lani k sodelovanju povabil nekatere prominentne glasbene kolege, da skupaj posnamejo priredbo Depeche Mode klasike It Doesn’t Matter Two. Pri projektu so se mu pridružili Anneke Van Giersbergen (ex-The Gathering, Vuur, The Gentle Storm), Shaun MacGowan (My Dying Bride), Aaron Stainthorpe (My Dying Bride), Eicca Toppinen (Apocalyptica), Aaron Aedy (Paradise Lost), Don Aires Pereira (Moonspell), Kenny Hickey (ex-Type O Negative, ex-Danzig, Silvertomb), Caleb Bingham (ex-Five Finger Death Punch, Athanasia) in Ruud Jolie (Within Temptation), rezultat pa so sedaj ovekovečili tudi s »koronskim« videospotom.

Za produkcijo, aranžmaje in miks je poskrbel Libra, ki je odigral tudi bobne, medtem ko so mastering zaupali legendarnemu Tedu Jensenu (Metallica, Megadeth, Iron Maiden, AC/DC).

18. 11. 2020

Švedski progresivci Soen napovedujejo svoj peti studijski album z naslovom Imperial, ki bo izšel 29. januarja pri založbi Silver Lining Music. Za produkcijo albuma je poskrbela skupina sama ob pomoči Inakija Marconija, medtem ko je bil za miks in mastering zadolžen Kane Churko (Ozzy Osbourne, Hellyeah, In This Moment, Five Finger Death Punch).

Spodaj si lahko ogledate tudi igrani besedilni video za prvi single Antagonist, v katerem ima glavno vlogo igralec Brendan McGowan.

Imperial prinaša naslednje skladbe:
Lumerian
Deceiver
Monarch
Illusion
Antagonist
Modesty
Dissident
Fortune

9. 6. 2020

Five Finger Death Punch so objavili videospot za komad A Little Bit Off, ki se nahaja na aktualnem albumu F8.



 

Avtorica: Tina Urek
25. 5. 2020

Nova rock zasedba Psychosexual, ki jo vodi bobnar Jeremy Spencer iz zasedbe Five Finger Death Punch, je objavila videospot za komad Lady Killer. Ta je del debitantskega ploščka Torch The Faith, ki bo jeseni izšel pri 6ex Records.

Avtorica: Tina Urek
8. 1. 2020

Five Finger Death Punch bodo 28. februarja izdali album F8, na katerem bodo naslednji komadi:

F8
Inside Out
Full Circle
Living The Dream
A Little Bit Off
Bottom Of The Top
To Be Alone
Mother May I (Tic Toc)
Darkness Settles In
This Is War
Leave It All Behind
Scar Tissue
Brighter Side Of Grey
Making Monsters (bonus)
Death Punch Therapy (bonus)
Inside Out (radio edit) (bonus)

Tukaj lahko prisluhnete komadu Full Circle.

Avtorica: Tina Urek
3. 12. 2019

Five Finger Death Punch bodo 28. februarja izdali že osmi studijski album, ki so ga naslovili F8. Tukaj lahko prisluhnete prvemu singlu Inside Out, na ploščku pa bodo še naslednji komadi:

F8
Inside Out
Full Circle
Living The Dream
A Little Bit Off
Bottom Of The Top
To Be Alone
Mother May I (Tic Toc)
Darkness Settles In
This Is War
Leave It All Behind
Scar Tissue
Brighter Side Of Grey
Making Monsters (bonus)
Death Punch Therapy (bonus)
Inside Out (radio edit) (bonus)

Avtorica: Tina Urek
27. 9. 2019

Finski sleaze rockerji Santa Cruz, ki jih vodi frontman Archie Cruz, so objavili videospot za novi single Testify. Gre za skladbo z njihovega četrtega studijskega albuma z naslovom Katharsis, ki bo izšel 18. oktobra pri M-Theory Audio. Za snemanje, produkcijo, miks in mastering novega albuma je poskrbel preverjeni Kane Churko (Ozzy Osbourne, Five Finger Death Punch, Papa Roach).

7. 8. 2019

Civil War se vračajo z novim singlom, ki nosi naslov Dead Man's Glory. V skladbi se je prvič predstavil novi frontman Kelly Sundown (Zierler, ex-Adagio, ex-Iron Mask), na solo kitari je na pomoč priskočil Thobbe Englund (ex-Sabaton), medtem ko je bil tokrat za produkcijo zadolžen kitarist in producent Caleb Bingham (Athanasia, ex-Five Finger Death Punch, ex-Zonaria).

19. 4. 2019

Five Finger Death Punch so objavili videospot za skladbo Blue On Black, v kateri gostujejo legendarni kitarist in rock ikona Brian May iz Queen, country zvezda Brantley Gilbert in blues rocker Kenny Wayne Shepherd, ki je tudi avtor in originalni izvajalec pesmi. Skupina bo procente od prodaje namenila fundaciji Gary Sinise Foundation za podporo prvih reševalcev na kraju nesreče.

14. 5. 2018

Five Finger Death Punch so posneli videospot za skladbo Sham Pain z novega albuma z naslovom And Justice For None, ki ta petek izide pri Prospect Park/Eleven Seven Music.

ZADNJE OBJAVE
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Galerija
29. 4. 2024
Inquisition / Demonical
Galerija
26. 4. 2024
Northern Revival
Reportaža
26. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
25. 4. 2024
Dust Bolt / Mortal Strike / Vinegar Hill / Torture Slave
Galerija
25. 4. 2024
Heedless Elegance / NIAMH / Life On Display
Reportaža
24. 4. 2024
Finntroll / Metsatöll / Suotana
KONCERTI & FESTIVALI
29. 4. 2024
Wizard Master, Chains
Channel Zero, Metelkova, Ljubljana
30. 4. 2024
The Ossuary, Motorowl, Wizard Master, Chains
Jugend- und Kulturzentrum Explosiv, Gradec, Avstrija
2. 5. 2024
Sedem Minut Strachu, Usnu?, Urethra
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška